Tuesday, April 10, 2012

ΠΑΜΕ: Ο επίσημος βασανιστής του ελληνικού λαού


Αυτή τη Μεγάλη Εβδομάδα, τα παλικάρια του ΠΑΜΕ, ως πιστοί φαίνεται χριστιανοί, διάλεξαν να υποβάλουν τους Έλληνες πολίτες σε νέα Πάθη (εβδομάδα γαρ των Παθών). Η "παραθρησκευτική" αυτή παραφυάδα του Κ.Κ.Ε. που προσποιείται τη συνδικαλιστική οργάνωση, που μισεί τον οποιοδήποτε διάλογο, που επιθυμεί πενόμενους εργαζόμενους προκειμένου να τους σπρώξει στις αγκάλες του μαγευτικού σκοταδισμού που ευαγγελίζεται, συνεχίζει να επωφελείται από υπαρκτά προβλήματα διάφορων κλάδων εργαζομένων και εξακολουθεί να βασανίζει τόσο τους ίδιους όσο και τον υπόλοιπο ελληνικό λαό.

Ακολουθώντας γνωστές πρακτικές, η αλωμένη από το ΠΑΜΕ περιβόητη για την αναλγησία της Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (Π.Ν.Ο.) άρχισε έναν νέο κύκλο αντικοινωνικών απεργιών στα λιμάνια της χώρας, προκειμένου, ενόψει των επικείμενων εκλογών, να εξυπηρετηθούν οι μικροκομματικές επιδιώξεις του τελευταίου εναπομείναντος στην Ευρώπη σταλινικού κομμουνιστικού κόμματος. Έτσι, ΠΑΜΕ και Κ.Κ.Ε. δεν διστάζουν να οδηγήσουν ακόμη μία φορά σε απόγνωση τους κατοίκους των νησιών μας που ζουν από τον τουρισμό, να καταστρέψουν οικονομικά τους παραγωγούς της Κρήτης και άλλων περιοχών και να απαγορέψουν τους εργαζόμενους να χαρούν τις αργίες των εορτών, υποβάλλοντάς τους στο μαρτύριο της ταλαιπωρίας και της αβεβαιότητας εάν τελικώς θα καταφέρουν να κάνουν Πάσχα με τις οικογένειές τους και τους φίλους τους.

Άλλο ένα πραξικόπημα κατά της νομιμότητας, βαφτισμένο «απεργία» εκτυλίσσεται από το πρωί της Μ. Τρίτης στα λιμάνια της χώρας από ολιγομελείς κομματικές ομάδες στιβαρών ξεμπρατσωμένων στο όνομα της εργατικής τάξης και των πειθαναγκασμένων «απεργών» ναυτικών, που βλέπουν το μεροκάματό τους να θυσιάζεται στο βωμό της κομματικής επιτυχίας της κας Παπαρρήγα και της σκοταδιστικής ιδεολογίας που πρεσβεύει.

Είναι προφανές ότι η πολύχρονη αδικαιολόγητη ανοχή της πολιτείας απέναντι στους κομματικοδίαιτους επαγγελματίες "συνδικαλιστές», έχει επιφέρει την πλήρη ασυδοσία τους και τους έχει αναγορεύσει σε επίσημους βασανιστές του ελληνικού λαού και της εργατικής τάξης.

Αφού οι πρακτικές τους έχουν ήδη εκδιώξει πλήθος παραγωγικές επιχειρήσεις και κεφάλαια από την Ελλάδα, αφού έχουν οδηγήσει στο μαρασμό ολόκληρους κλάδους, αφού έχουν σαδιστικά σπρώξει χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία, τώρα προσπαθούν να δώσουν τη χαριστική βολή σε ότι έχει απομείνει: τον κλάδο του τουρισμού και τις εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους (επιχειρηματίες και μισθωτούς) που πορίζονται από αυτόν.

Αναζητείται λοιπόν ο σώφρων συνδικαλισμός. Αναζητούνται συνδικαλιστές που δεν θα κόπτονται για συμφέροντα κομμάτων, αλλά για τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων, που θα έχουν αίσθηση του εφικτού, θα λαμβάνουν υπόψη την οικονομία, θα συνδιαλέγονται, θα συναισθάνονται ότι ζουν μέσα σε μια κοινωνία με τα δικά της προβλήματα. Αναζητείται λοιπόν ένας σοβαρός σκεπτόμενος συνδικαλισμός. Οι εργαζόμενοι γιατί περιμένουν και αφήνουν να τους διασύρουν μια δράκα κομματικών εντεταλμένων; 

1 comment:

  1. κυριε ληξουργιωτη, υπαρχει ακομματιστος συνδικαλισμος. υπαρχουν τα πρωτοβαθμια σωματεια ιδιωτικου και δημοσιου, υπαρχουν σωματεια βασης, αναρχοσυνδικαλιστικα οργανα. για ολους αυτους τι εχετε να πειτε? σας αρεσουν κυριε ληξουργιωτη?
    μηπως το προβλημα σας κυριε ληξουργιωτη ειναι ΟΧΙ το αν θα ειναι κομματικο ή οχι το καπελωμα των εργαζομενων, αλλα για το ΤΙ παλευουν οι εργαζομενοι?
    και μαλλον εσεις και το νεοφιλελευθερο χαγιεκοφριντμανικο οργιο που παπαγαλιζετε ειναι καθετα αντιθετα με την αταλαντευτη αυτονομη απο τα κατω παλη των εργαζομενων.

    μηχανες φτηνες θελετε τους εργατες

    ReplyDelete